ورزشها در طول بیماریها میتوانند به بهبود وضعیت فیزیکی و روانی بیماران کمک کنند. با این حال، نوع و میزان ورزشهایی که بیماران میتوانند انجام دهند، بستگی به نوع بیماری و وضعیت جسمانی آنها دارد. در ادامه به تعدادی از بیماریهای شایع به همراه ورزشهای مناسب برای این بیماریها میپردازیم.
ورزش ها و تمرینات مناسب برای بیماران سکته مغزی
ورزش برای بیماران سکته مغزی میتواند یک بخش مهم از فرایند بهبود باشد. با این حال، قبل از هرگونه فعالیت ورزشی، باید با پزشک خود مشورت کنید و راهنماییهای او را دریافت کنید.
پیادهروی ملایم و به تدریج، یکی از بهترین فعالیتها برای بیماران سکته مغزی است. این فعالیت میتواند عملکرد قلب و عروق را بهبود بخشد، قوام و قدرت عضلات را افزایش دهد و راهبردی برای بهبود تعادل و پیشرفت قدم بعدی باشد. همچنین تمرینات تنفسی باعث بهبود عملکرد ریهها و توزیع اکسیژن در بدن شده و به کاهش استرس و اضطراب کمک میکنند.
تمریناتی مانند تعادل ایستا، تمرینات پایه و تقویت عضلات اطراف مچ پا و پاشنه میتواند به بهبود تعادل و استحکام عضلات کمک کند.
ورزش های مناسب برای بیماران ام اس
ورزش برای بیماران ام اس میتواند بهبود کیفیت زندگی، قدرت عضلات، تعادل و استقامت را تقویت کند. با این حال، نوع و شدت ورزشها باید بر اساس وضعیت جسمانی و نظر پزشک معالج تعیین شود.
پیادهروی به عنوان یک ورزش آسان و کمتمرکز، برای بیماران ام اس مناسب است. این فعالیت میتواند عضلات را تقویت کند، استقامت بدن را افزایش دهد و بهبود تعادل و تحرک را تسهیل کند.
دوچرخهسواری قدرت عضلات را تقویت میکند و عملکرد قلب و عروق را بهبود میبخشد. میتوانید از دوچرخههای استاتیک در خانه یا دوچرخهسواری در فضای باز استفاده کنید.
شنا یک ورزش بدنی بدون ضربه است که به تقویت عضلات کمک میکند و بهبود استقامت را تسریع میکند. همچنین، در آب ورزش کردن باعث کاهش وزن بدن و تقلیل فشار بر روی مفاصل میشود.
ورزش های مناسب برای بیماران قلبی
ورزش برای بیماران قلبی میتواند به بهبود وضعیت قلبی و عروقی، کاهش عوارض بیماری قلبی و بهبود کیفیت زندگی کمک کند. با این حال، قبل از هرگونه فعالیت ورزشی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و راهنماییهای او را دریافت کنید. در زیر تعدادی از ورزشهای مناسب برای بیماران قلبی آورده شده است:
• پیادهروی: : پیادهروی یک فعالیت آسان و موثر برای بهبود عملکرد قلب و عروق است. شروع با پیادهروی کوتاه و به تدریج افزایش مسافت و سرعت میتواند به تقویت قلب و عروق، کاهش فشار خون و بهبود استقامت کمک کند.
• دوچرخهسواری: دوچرخه سواری قدرت عضلات قلبی و عروقی را تقویت میکند. با استفاده از دوچرخه، قلب شما بطور مداوم به سرعت پمپاژ خون در بدن ادامه میدهد و عضلات قلبی بهبود مییابند.
• طناب زدن: میتواند عضلات قلبی و عروقی را تقویت کند. طناب زدن میتواند بهبود تناسب اندام و افزایش عضلات دست و پا کمک کند.
• تنیس: تنیس یک ورزش فعال و پرتحرک است که میتواند برای بیماران قلبی چالشبرانگیز باشد. میتواند عضلات قلبی و عروقی را تقویت کند. حرکات شتاب دهنده و تغییر جهت در بازی تنیس، به قلب شما کمک میکند بهبود یابد و عضلات قلبی بهتر عمل کنند.
ورزش های مناسب برای بیماران تنفسی
ورزشهای مناسب برای بیماران تنفسی میتوانند بهبود عملکرد ریهها، افزایش ظرفیت تنفسی و تقویت عضلات تنفسی کمک کنند. در زیر تعدادی از ورزشهای مناسب برای بیماران تنفسی آورده شده است:
کوهنوردی: کوهنوردی یک فعالیت بسیار فیزیکی و چالشبرانگیز است که برای بیماران تنفسی به مراقبت و توجه ویژه نیاز دارد. در حالی که برخی بیماران تنفسی ممکن است بتوانند به موفقیت کوهنوردی پرداخته و از فواید آن بهرهبرده شوند، برخی دیگر نمیتوانند با چالشهای فیزیکی و بار تنفسی این فعالیت سازگاری داشته باشند. قبل از هرگونه فعالیت کوهنوردی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و راهنماییهای او را دریافت کنید.
کشتی: به عنوان یک فعالیت تنفسی، کشتی تاثیر مستقیمی روی عملکرد ریهها و تنفس دارد. کشتی در آب آرام (مانند کایاک) ممکن است مقاومت هوا را کاهش دهد و فشار بر روی سیستم تنفسی را کاهش دهد که مناسبتر است.
شنا: عضلات تنفسی را تقویت میکند و عملکرد ریهها را بهبود میبخشد. در آب، فشار روی استخوانها و مفاصل کاهش مییابد و این ورزش برای بیماران تنفسی از اهمیت بالایی برخوردار است.
ژیمناستیک: ژیمناستیک یا تمرینات تناسب اندام برای بیماران تنفسی میتواند بهبود عملکرد تنفسی و استقامت جسمانی آنها را تقویت کند. این تمرینات عموماً شامل تمرینات تنفسی، تقویت عضلات تنفسی، و تمرینات تقویت عضلات جسمانی میشوند.
ورزش های مناسب برای بیماران سرطانی
ورزش برای بیماران سرطانی میتواند بهبود کیفیت زندگی، کاهش عوارض جانبی درمانی، افزایش انرژی و استقامت، تقویت عضلات، و افزایش روحیه کمک کند. با این حال، قبل از هرگونه برنامه ورزشی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و توصیههای او را دریافت کنید، زیرا نوع و شدت ورزش بستگی به نوع سرطان، مراحل درمان، و وضعیت جسمانی شما دارد..
تمرینات هوازی مانند دوچرخه سواری، شنا، آروبیک، و دنس میتوانند بهبود استقامت قلبی و عروقی، سیستم تنفسی، و افزایش انرژی را تسهیل کنند.
تمرینات تنفسی مانند یوگا، مدیتاسیون، و تمرینات تمرکز میتوانند به کاهش استرس، افزایش آرامش، و بهبود روحیه کمک کنند.
حسن میرزایی
در این مقاله به بررسی انواع ورزش های مناسب برای انواع بیماری ها پرداختیم.نظرات خود را در مورد این ورزش ها با ما به اشتراک بگذارید.
0 دیدگاه
ثبت دیدگاه